Over ons

Meds on Wheels wil met haar mobiele operatiekamers het verschil maken in veelal vergeten, moeilijk bereikbare gebieden. Ziek zijn of worden heeft daar enorme consequenties. Mensen worden uitgesloten, aan hun lot overgelaten, of kunnen zelfs sterven door het uitblijven van een relatief simpele behandeling.

Samenwerken

Meds on Wheels heeft verstand van transport en transport-middelen (vrachtwagen en operatiekamer). Meds on Wheels opereert niet zelf. Daarvoor zijn we een samenwerking aan-gegaan met Mercy Ships, bekend van de hospitaalschepen voor de kusten van Afrika. Mercy Ships is zeer blij met de mogelijkheid om nu ook verder landinwaarts chirurgische hulp te kunnen bieden.

De mobiele operatiekamer

Veiligheid voor de bemanning en kwalitatieve zorg voor de patiënten staat voorop. De mobiele operatiekamer is daarom uitgerust met de meest geavanceerde medische apparatuur. Schoon water, energie, zuurstof en een steriele operatieruimte zijn standaard. Zo kan er vrijwel onbeperkt geopereerd worden in onherbergzame gebieden bij temperaturen van -40 tot + 50 graden Celsius. De operatiekamer is binnen één uur na aankomst operationeel.

Scroll naar boven